Tipuri de categorii auto

Tipuri de categorii auto

Categoria A
Categoria A reprezinta autovehicule cu doua roti (motocicleta) cu sau fara atas avand capacitatea cilindrica a motorului peste 50 cmc sau viteza prin constructie mai mare de 50 km/h, si autovehicule cu trei roti (triciclu) avand capacitatea cilindrica a motorului mai mare de 50 cmc sau viteza prin constructie mai mare de 50 km/h, precum si masa totala maxima autorizata mai mica de 400 kg.

    

Subcategoria A1
Subcategoria A1 reprezinta motocicleta usoara cu o capacitate care nu depaseste 125 cm3 si o putere care nu depaseste 11 Kw.

Categoria B

1. Autovehiculul a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 Kg si al caror numar de locuri pe scaune, in afara locului conducatorului, nu este mai mare de 8;
2. Ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg;
3. Ansamblul de vehicule a caror masa totala maxima autorizata nu depaseste 4.250 kg. format dintr-un autovehicul tragator d

                     

Categoria BE
Ansamblu de vehicule a caror masa totala maxima autorizata depaseste 4250 kg, format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca sau o semiremorca a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3500 kg.

 

Categoria C
Categoria C reprezinta autovehicule, altele decat cele din categoria D, a caror masa totala maxima autorizata este mai mare de 3500 Kg.

 

Categoria D
Categoria D reprezinta autovehiculul destinat  transportului de persoane avand mai mult de 8 locuri pe scaune, in afara locului conducatorului. Autovehiculului din aceasta categorie i se poate atasa o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg; 

 

Categoria Tr
Categoria Tr reprezinta tractorul - conducatorul are dreptul sa conduca si un ansamblu de vehicule format dintr-un tractor si una sau doua remorci.

 

Subcategoria C+E
Subcategoria C+E reprezinta ansamblul de vehicule constand intr-un vehicul tragator din categoria C si o remorca a carei masa totala autorizata este mai mare de 750 Kg.