Scoala rutiera

Scoala rutiera

Scoala RutieraDupa ce ati terminat scoala rutiera veti incepe sa conducati singuri si pentru asta aveti nevoie de mai multe sfaturi.

Deciziile ... Deciziile!

Invatati sa conduceti: luati decizii preventiv. Cand invatati sa conduceti, vor exista momente cand trebuie sa incepeti sa luati decizii, dar nu stiti ce sa faceti.

Scoala rutiera - ce trebuie sa stim la final?

Cele trei alegeri pe care le puteti face in functie de situatia in care va aflati. Exista trei alegeri distincte pe care le puteti face in orice situatie ...

  • Stop
  • Inainte
  • Nu stiu

Daca este evident ca drumul este cat se poate de clar ... Du-te. Daca este evident ca nu este clar ... Opreste-te.

Nu stiu...

Ceea ce ar putea sa nu fie atat de evident este ca e, de asemenea, perfect OK sa "nu stiti ce trebuie sa faceti". Cand invatati sa faceti ceva nou, cum ar fi conducerea, este firesc sa se intample si asta.

Nu stiti? Nu va continuati drumul in cazul in care nu sunteti in siguranta!

Data viitoare cand nu stiti, amintiti-va ca faptul ca nu sunteti sigur este un avertisment de siguranta automat conceput pentru a va mentine in stare de maxima atentie.

Pe masura ce castigati mai multa experienta veti gasi ca deciziile devin mai usor de luat.

Doar atentia va va mentine in siguranta atunci cand va aflati impreuna cu instructorul dvs. la lectiile de conducere, cand treceti testul de conducere si pentru restul vietii de sofer!

Doriti sa faceti lucrurile corect - dar uneori nu veti sti ce sa faceti pentru ca totul sa fie perfect. Ei bine, vestea buna este ca descoperirile sunt cele care ne fac sa devenim experti in mod constant.

Daca nu stiti ce sa faceti mai bine, dar daca decideti sa continuati drumul trebuie sa va asigurati ca luati masuri imediat ce nu sunteti sigur, nu in ultimul moment!

Veti sti cand va simtiti incomod. Acesta este inceputul situatiei dvs. De incertitudine - de indata ce orice senzatie de disconfort incepe, actionati - incetiniti. Prin incetinirea ritmului de actiune, veti avea mai mult timp sa va ganditi si sa oferiti altor soferi mai mult timp pentru a reactiona. Daca vedeti ca mergeti prea incet sau ca va opriti, puteti incepe cu usurinta din nou. Daca mergeti prea repede puteti obtine o calatorie acasa intr-o ambulanta (daca aveti noroc).

Ca ghid general, pe masura ce abordati orice situatie, intrebati-va: "Este sigur sa continui". Daca raspunsul este "Nu stiu", incetiniti si mentineti viteza mica in timp ce va apropiati de destinatie. Daca inca nu stiti cand aveti opt distante fata de  masina aflata in fata (situatie in care veti fi foarte lenti), decizia este usoara ... Nu mergeti inainte!

Aceste informatii nu sunt doar esentiale pentru siguranta in timp ce invatati sa conduceti - sunt absolut esentiale pentru conducerea in conditii de siguranta dupa ce ati trecut testul de conducere.

Va recomandam sa fiti cat mai prudenti in trafic si cat mai atenti. Nu uitati ca nu doar viata voastra este in pericol ci si a celor din jur si de aceea prudenta este cel mai important lucru.