Scoala auto

Scoala auto

Scoala autoNici nu depasim bine pragul maturitatii si imediat cauta o scoala auto, dar oare cati dintre noi stim sa ne si orientam in alegerea unei scoli sau a unui instructor bun? Cati dintre noi stiu ce trebuie sa luam in calcul pentru a ne asigura ca ne vom descurca in trafic mai tarziu?

Ce verificam cand alegem o scoala auto?

Fie ca ne cautam o scoala auto pentru noi sau pentru copilul nostru, trebuie sa luam in calcul si anumite lucruri atunci cand vine vorba despre alegerea noastra. Nu ne putem lasa pregatiti de oricine si nici nu putem lasa orice scoala sa fie responsabila de pregatirea noastra. Dar la ce ar trebui sa ne uitam atunci cand verificam o scoala de soferi?

Primul lucru in legatura cu care trebuie sa ne informam atunci cand alegem o scoala auto este istoricul acesteia. Cati elevi a avut si mai ales cati dintre acestia au si absolvit examenul auto? De cat timp este pe piata? A avut probleme cu vreunul dintre elevi? A avut instructori anchetati pentru luare sau dare de mita? Au existat cazuri in cadrul scolii de eliberare a permiselor unor persoane care nu aveau acest drept sau care nu stiau sa conduca? Trebuie verificat in amanunt istoricul juridic al scolii pe care o alegem, iar orice pata pe care o identificam ar trebui sa ne faca sa ne punem niste semne de intrebare. Si daca nu gasim pe site-ul scolii auto informatii care sa ne raspunda la intrebarile de mai sus ar trebui sa ne faca sceptici. De ce ar ascunde o scoala auto informatii de ordin public daca nu ar avea nimic de ascuns? Pe de alta parte, daca o scoala are o experienta de 10-20 de ani in pregatirea viitorilor soferi, iar pe parcursul acestei perioade au fost doar conflicte minore in cadrul ei sau daca au fost inlaturati instructorii auto care au comis ilegalitati, atunci acea scoala poate inca sa prezinte incredere.

Un alt factor important pe care trebuie sa il luam in calcul atunci cand ne alegem scoala auto este legat de instructorii care fac parte din aceasta. Ne putem interesa de istoricul acestora, vechimea lor in domeniu si vechimea lor in cadrul scolii. Daca un instructor a fost acuzat de anumite infractiuni in repetate randuri si totusi el activeaza in cadrul scoli de peste 5 ani, oare merita sa mai avem incredere in integritatea si profesionalismul acelei institutii? Daca scoala are instructori auto cu experienta sau chiar si juniori, dar cu o recenzie buna., atunci ea este sigura pentru noi sau copilul nostru.

Este foarte important atunci cand alegem o scoala auto sa cautam pe internet sau sa ne intrebam cunoscutii despre instructori si scoala in sine. Este destul de important sa aflam parerile celor care au invatat de la instructorii acelei scoli si este mult mai credibila opinia unui om care a utilizat un serviciu decat opinia furnizorului acelui serviciu.

Permisul auto este o responsabilitate destul de mare, asa ca si alegerea unei scoli si a unui instructor reprezinta un punct important. Nu ne putem lasa pe mana oricui pentru ca odata ajunsi in trafic doar noi suntem responsabili de viata noastra, a pietonilor si a restului participantilor la trafic.