Instructor auto independent

Instructor auto independent

Instructor auto independent Potrivit noii legislatii, notiunea de instructor auto independent nu va mai exista. Acestia trebuie sa apartina unei scoli auto, fiindule interzis sa profeseze in mod particular. Acesta poate fi un punct forte in pregatirea viitorilor soferi, luand in considerare ca scolile auto sa verifice instructorii si sa nu permita ca acestia sa profeseze in orice conditii.

Imi pot angaja un instructor auto independent?

Posibilitatea de a invata arta soferiei de la un instructor auto independent a fost exclusa de catre guvernanti. Potrivit noii legislatii acestia nu mai au dreptul de a profesa in mod independent, fiind obligati sa faca parte dintr-o scoala auto. Acest aspect poate fi unul chiar pozitiv si util pentru cei ce-si doresc sa devina soferi.

Un instructor auto care face parte dintr-o scoala este evaluat, psihic si profesional, profesand doar in cazul in care este 100% apt sa o faca. Acestuia ii sunt evaluate abilitatile pedagogice, rabdarea, atentia, agilitatea si toate celelalte trasaturi care il vor ajuta pe viitorul elev sa invete cat mai bine si sa prinda cat mai multa incredere in trafic. Pe de alta parte, atunci cand un instructor este angajat intr-o scoala de soferi acestuia ii sunt evaluate si capacitatile profesionale in mod strict. Astfel, nu riscam sa ajungem pe mana unui instructor care sa nu fie la zi cu regulile de circulatie si cu noile reglementari sau care sa nu mai stapaneasca atat de bine aptitudinea de a sofa.

Exista si posibilitatea ca instructorii auto care profesau independent sa isi deschida propriile scoli auto tocmai pentru a pastra in continuare majoritatea profitului optinut. Insa si aici exista o siguranta ca nu ajungem sa fim pregatiti de oricine. Scoala auto se va supune si ea unor reguli si norme, astfel, instructorul auto va fi si asa evaluat, iar in cazul unor ilegalitati va fi tras direct la raspundere si probabil cu mai multa rapiditate si eficienta decat ar fi fost in calitate de instructor independent.

Nu putem sti inca daca aceasta reglementare este favorabila cetatenilor care doresc sa urmeze cursurile scolilor auto, dar tot ce putem spune e ca ne confera o oarecare siguranta. Avand in vedere consecintele legale, putem crede ca un instructor auto care apartine de o scoala auto legala si autorizata va fi mai putin tentat sa pretinda mita pentru inscrierea in examenul auto sau pentru a o da mai departe comisiei de evaluare. De asemenea, va avea foarte multe retineri si in a aproba participarea la examenul auto a unor persoane care nu au 100% aceasta capacitate din punct de vedere medical sau practic.

Daca regulile vor fi respectate, disparand instructorii auto independenti, se presupune, in cazul ideal, ca toti instructorii auto ai scolilor vor fi doar oameni cu o pregatire deosebita si cu abilitatile necesare si ca putem avea incredere in moralitatea si integritatea acestora. Daca ne putem astepta la soferi mai bine pregatiti sau la mai putin accidente din cauza nerespectarii regulilor de circulatie nu vom putea sti decat in trafic, la ceva timp dupa implementarea tuturor normelor acestei noi legi.