Scoala auto

Scoala auto

Scoala autoNu demult, detinerea unui permis de conducere era un lucru de care nu se bucurau atat de multi oameni ca astazi. Industria automobilelor s-a dezvoltat atat de mult incat detinerea unei masini nu mai este un lux, ci mai degraba o necesitate. Obtinerea permisului de conducere a devenit, in acest fel, prioritatea multora, iar scolile care instruiesc elevii in vederea obtinerii permisului de conducere s-au inmultit considerabil.

Tot ce trebuie sa stiti despre cum se alege o scoala auto

O scoala auto potrivita in functie de nevoile fiecarui candidat este importanta pentru ca reusita acestuia sa fie garantata fara prea multe incercari. Pentru ca exista o gama larga de scoli auto cu diverse oferte care sa atraga candidatii, este bine ca inainte de alegerea celei potrivite sa fie verificate cateva criterii printre care: gradul de reusita la examenul pentru obtinerea permisului de conducere, apropierea de domiciliu, loc de munca sau scoala, orarul pe care aceasta il impune pentru orele de legislatie si cele de condus, precum si numarul de vehicule si de instructori in raport cu numarul candidatilor inscrisi, tarifele percepute pentru legislatie si pentru orele de condus (care ar trebui sa se regaseasca afisate la sediul scolii auto), calitatea formarii oferite (posibilitatea de a urma cursurile in mod regulat, echipa pedagogica, echipa pusa la dispozitie), tipul formarii propuse de scoala (formarea clasica, obtinerea rapida a permisului de conducere, conducere cu insotitor/instructor sau conducere supervizata).

Nu este recomandat sa aveti incredere in scoli care aplica tarife suplimentare excesive pentru ore de condus in plus sau taxe pentru dosar suplimentare ori scoli care practica un numar de ore de formare insuficient sau de calitate proasta; de multe ori, aceste scoli cer chiar achitarea taxei de formare integral, inca de la inceput.

Dupa inscriere, in vederea inceperii orelor de condus, un instructor specializat in formarea elevilor realizeaza o scurta evaluare a clientului pentru a-i putea oferi sfaturi pertinente cu privire la formarea legislativa si de conducere rutiera, taxele de examen si participarea la acesta.

Contractul stabilit intre cele doua parti – elev si reprezentantul scolii – trebuie sa contina numarul de ore de legislatie si de condus, programul cursului de formare, detalierea tarifelor, precum si modalitatile de plata.

Este foarte important ca pasii de baza sa fie urmati cu strictete si atentie, deoarece exista si posibilitatea esecului unei colaborari cu o anumita scoala auto. In acest caz, precum si in cazuri imprevizibile (dezacord intre cele doua parti, probleme in obtinerea unei date de examinare, schimbarea domiciliului etc.) exista posibilitatea schimbarii in orice moment a scolii auto care sa se ocupe de formarea unui elev. Oricare ar fi motivul schimbarii scolii auto, candidatul trebuie sa se gandeasca la consecintele implicate, acestea putand varia de la o scoala la alta, dar si de la un tip de formare la altul. Asadar, este bine ca intotdeauna contractul semnat sa fie citit cu atentie pentru a putea preveni anumite neplaceri.

In unele cazuri de acest fel, lectiile platite in avans si neefectuate pot fi rambursate, dar este important de precizat ca exista destule situatii in care returnarea unor taxe nu mai este posibila. Pentru a face o schimbare in acest sens, candidatul trebuie in primul rand sa isi recupereze dosarul de la vechea scoala impreuna cu evidenta formarii sale pana in acel moment, sa-si aleaga o noua scoala la care sa se inscrie si sa ii fie din nou evaluate competentele de condus pentru ca formarea sa continue in mod corespunzator.