Ce presupune examenul pentru obtinerea permisului de conducere?

Ce presupune examenul pentru obtinerea permisului de conducere?

  Examenul pentru obtinerea permisului de conducere se da cu Politia si consta intr-o proba teoretica si o proba practica.
  Proba teoretica consta in rezolvarea unui chestionar de verificare a cunostintelor teoretice care contine 26 intrebari (examen efectuat pe calculator).
  Timpul alocat rezolvarii unui chestionar de verificare a cunostintelor teoretice este de 30 minute.
Proba teoretica se promoveaza obtinand minim 22 puncte din 26.
Proba practica se sustine de catre cei ce au promovat proba teoretica de sala.
Proba practica consta in conducerea autoturismului pe traseu, impreuna cu un agent de la Politie.

Categoria de permis de conducere solicitata Numar total intrebari examen Numar de intrebari corecte pentru a fi admis Timp de solutionare chestionar (minute)
AM, A1, A2 si A 20 17 20
B 26 22 30
C 26 22 30
CE 11 9 15
D 26 22 30

  Fiecare intrebare contine 3 variante de raspuns, dintre care pot fi corecte una, doua sau toate trei.
  Dupa admiterea acestei probe vei reveni la Serviciul Permise Auto pentru a te programa in vederea sustinerii probei practice, traseul. Pentru Categoria B poti fi programat in 3 zile sau in 10 zile, in functie de volumul de solicitari. In cazul neadmiterii probei teoretice, o vei putea sustine din nou incepand cu a 16-a zi calendaristica. In cazul neadmiterii probei practice, proba teoretica va fi sustinuta din nou.
  Daca doresti sa efectuezi pregatirea concomitent pentru mai multe categorii, de exemplu pentru categoriile C, CE, tine cont ca dupa incheierea perioadei de scolarizare pentru ambele categorii poti incepe examinarile, care vor avea loc intotdeauna in zile diferite. Daca examinarile practice cu Politia, pentru candidatii permiselor de conducere de soferi profesionisti sunt organizate a se desfasura numai in ziua de joi a saptamanii, examinarea teoretica a acestora se poate face in orice zi lucratoare a saptamanii. Ordinea examinarilor pentru situatia data ar fi: Sala cat. C,   Traseu cat C, Sala cat CE, Traseu cat. CE. In ambele cazuri, daca nu esti admis la proba practica, vei sustine din nou si proba teoretica.
  In ziua de evaluare a aptitudinilor practice cu Politia, va trebui sa iti rezervi timp pentru aceasta in prima parte a zilei, in asteptarea randului tau. Instructorul iti va fi alaturi, sustinatorul tau, si cel care te va mobiliza pentru momentul examinarii, cand nu ii va fi permis, prin lege, sa fie in autovehicul cu tine. In timpul examinarii practice Examinatorul iti va urmari comportamentul in trafic si respectarea regulilor de circulatie, manevrabilitatea autovehiculului, si va nota in fisa punctelor de penalizare greselile facute. Pentru a fi admis la proba practica nu trebuie sa insumezi mai mult de 20 de puncte penalizare.

Cat este valabil cursul de scolarizare ?
Cursul de scolarizare absolvit este valabil timp de 1 an de la data terminarii scolii de soferi. Dupa trecerea acestui interval va fi necesara refacerea cursului de scolarizare auto.