Scoala de soferi

Scoala de soferi

Scoala de soferiNe dorim sa obtinem permisul auto la cea mai buna scoala de soferi, dar notiunea de „cea mai buna” este una destul de subiectiva. Cum decidem ca o scoala auto este suficient de buna si ce ne face sa avem incredere in ea? Experienta? Isoricul? Instructorii acelei scoli? Toate aceste elemente trebuiesc analizate cu atentie.

Cum decid ca o scoala de soferi este suficient de buna?

Indiferent de categoria de permis pe care dorim sa o obtinem, potrivit noii legislatii in vigoare trebuie sa apelam la o scoala auto. Dar ce ne poate determina alegerea de a fi instruiti de o anume scoala de soferi? Sunt cateva elemente pe care trebuie sa le analizam foarte bine atunci cand vine vorba despre acea scoala:

  • Istoricul – Este foarte important ca atunci cand ne alegem o scoala auto sa cautam cat mai multe informatii despre acea scoala si despre istoricul ei. De cat timp functioneaza? Cati instructori are si ce putem afla despre acestia? Cati elevi a avut si mai ales cati dintre acestia au optinut permisul auto? Exista instructori acuzati de luare de mita sau care au aprobat ca o persoana ce nu a trecut corect examenul medical sa dea examenul auto? Toate aceste lucruri care fac parte din trecutul scolii de soferi trebuiesc analizate si orice lucru care nu ni se pare in regula trebuie sa ne faca sceptici. Trebuie sa ne punem intrebari cu privire la legalitatea si integritatea unei scoli auto mai ales daca nu reusim sa gasim in mediul online informatii despre aceasta.
  • Instructorii – Potrivit noii legislatii, orice instructor auto trebuie sa apartina de o scoala de soferi. Daca o scoala auto prezinta incredere, putem avea la fel de multa incredere si in instructorii acestei scoli? La fel cum analizam istoricul unei scoli, trebuie sa analizam si istoricul si experienta instructorilor auto care fac parte din aceasta. Daca aflam despre unul dintre instructori ca a avut in trecut probleme de ordin juridic sau daca un instructor are recenzii foarte proaste, iar scoala respectiva nu l-a concediat sau din contra, l-a angajat in astfel de conditii, mai putem miza pe integritatea si credibilitatea unei astfel de institutii?
  • Recenziile- Este extrem de important sa fim atenti si la ce au ceilalti de spus. Fie ca vorbim de cunostiinte, fie ca vorbim despre o documentare pe internet, orice recenzie trebuie ascultata/citita si analizata. De obicei, cei ce beneficiaza de un serviciu prezinta mai multa incredere decat cei care-l furnizeaza. Daca o scoala auto este cotata ca fiind buna, dar cei care au urmat-o sustin contrariul, in cine tindem sa avem incredere? Si analizarea fostilor elevi ai institutiei este o trasatura relevanta. Orice sofer prost instruit de o scoala auto aduce automat cu el o recenzie proasta acelei institutii.

Cand decidem sa incepem cursurile la o scoala de soferi trebuie sa analizam toate aceste aspecte deoarece nu ne putem asuma riscul de a ne pune in pericol pe noi insine, dar mai ales pe ceilalti oameni care n-au nicio vina pentru pregatirea noastra slaba.