Instructor auto

Instructor auto

Instructor autoUn instructor auto bun este unul care stie sa acorde atentie fiecarui detaliu, care stie sa-si motiveze elevii si sa le dea incredere in trafic, dar si unul care nu permite nicio greseala si care nu accepta nicio urma de indulgenta. Pregatirea unui viitor sofer este un lucru pe cat de serios, pe atat de delicat. Atentia, seriozitatea, rabdarea si calmul sunt calitatile pe care orice instructor trebuie obligatoriu sa le aiba.

Cum aleg un instructor auto bun?

Atunci cand ne decidem sa incepem cursurile auto, toti cautam cel mai bun instructor auto, dar dupa ce evaluam acel om ca fiind „cel mai bun”? Ce ne determina sa consideram un om ca fiind cel mai potrivit pentru a ne instrui? Sunt cativa factori care trebuiesc obligatoriu luati in considerare atunci cand ne alegem instructorul:

  • Vechimea – Acesta este un factor important care trebuie luat in calcul atunci cand vine vorba de un instructor auto. Avem bineinteles mai multa incredere intr-un instructor cu mai multa experienta, dar, uneori criteriul acestei experiente poate sa insele. Daca un instructor profeseaza de 20 de ani nu inseamna ca in acest timp a avut numai elevi pe care i-a pregatit asa cum trebuie, ca nu a avut niciun incident de natura penala sau ca a avut un numar mare de elevi. Cu toate acestea, experienta ne influenteaza foarte mult alegerile.
  • Istoricul – Asa cum spuneam, experienta este importanta in alegerea unui instructor auto, insa 3-5 ani de experienta in domeniu, dar fara nicio reclamatie sunt mult mai relevanti decat 20 de ani de experienta cu pete in cazier. Nu putem avea incredere intr-un instructor despre care se spune ca este usor nepasator sau impulsiv. Deci, cum sa avem incredere intr-unul despre care avem dovezi ca a semnat pentru ca persoane nepricepute sa poata da examenul auto sau intr-unul despre care stim ca cere bani elevilor pentru a mitui politistul ce urmeaza sa faca evaluarea? Si simpla analizarea a fostilor elevi este suficienta. Cum sa acordam incredere unui om care a pregatit un sofer ce nu poate stapani regulile de circulatie si propriul automobil? Este important sa stim trecutul unui om de la care urmeaza sa invatam lucruri atat de importante.
  • Numarul de elevi – este destul de important sa ne informam si cu privire la numarul de elevi pe care l-a avut instructorul pe care-l alegem sa ne pregateasca. Daca in 15-20 de ani el nu a putut pregati decat cateva zeci de elevi, ar trebui sa ne intrebam de ce, in ciudat experientei, instructorul a fost o optiune doar pentru atat de putini oameni. Valoreaza mult mai mult un om care in mai putin de 5 ani a reusit sa pregateasca bine cateva sute de elevi. Trebuie insa, sa fim atenti si la calitatea elevilor pregatiti. Cateva zeci de elevi foarte bine pregatiti cantaresc mai mult decat cateva sute, dar cu lacune evidente.
  • Recenzii – In acest caz, ce spun ceilalti este destul de relevant. Daca un instructor are experienta, nu are nicio abatere de la legislatie, dar fostii lui elevi ne spun c-au invatat sa conduca mai mult singuri decat de la el pentru ca acesta era foarte indiferent, mai conteaza asa mult experienta?

Experienta cumulata cu rabdarea, atentia, profesionalismul si seriozitatea sunt elementele care definesc un instructor auto bun.